Njami: Hačapuri Kandela Stajl

V nedeljo je potem končno prišel pravi trenutek… Po nekajurni nordijski hoji, ki mi je povrnila vso energijo, izgubljeno z garanjem prejšnji teden, in mi je dala še za rezervo, radodajka pa taka, sem pomislila na Kandelin hačapuri.

Pa res, testo lahko naredim zdaj, spekla pa ga bom, ko dragi prikolesari domov.
Za testo sem, po občutku, vzela manj kot polovico moke iz Kandelinega recepta, vseeno je bilo na koncu, že na prvi pogled, preveč hačapurija. Ja jaa, vem, da se ga lahko je tudi hladnega, ampak, kot me je opozoril moj težko dihajoči dragi, medtem ko se je trudil pojesti še zadnji košček, najbrž ga bo nadev iz skute razmehčal in bo vse skupaj neužitno. Tako sva jih torej družno vzdihovaje pojedla vse.

Malce me je prestrašila tudi ugotovitev, da imam doma samo belo moko, zato sem ji na skrivaj dodala malce otrobov: po eni strani jih imam rada, po drugi strani pa je bila to edina možnost zadostiti mojemu prehranjevalnemu snobovstvu. Prisegam, da zadevi niso škodili.

Testo:

It's my kitchen and I'll mess if I want to...

It's my kitchen and I'll mess if I want to...


Za nadev sem uporabila čisto navadno skuto, ki sem jo najprej na dolgo in široko preverila (3 žlice 😳 ), potem pa vanjo nastrgala mičken parmezana, za vsak slučaj. Bi bilo bolje, če ne bi, ker ga ni bilo opaziti, nisem pa ga hotela dodajati v večjih količinah, ker mi nikakor ne paše v gruzijsko kuhinjo.

Polizdelki:

Skupno 6 kosov

Skupno 6 kosov

V ponvi so zadevice zgledale srečne in vesele, na krožniku še bolj:

Njami.

Njami.

Ja, hačapuri je super. Moj mož je sicer spraševal, ali se je testo v ponvi res speklo, pa sem mu razložila, da sem ga kot prava mojstrica razvaljala zelo na tanko.

Naslednjič bom vzela nekaj polnozrnate moke (skupno 2 dcl moke za 2 osebi) in skuti primešala še kakšen sir, vendar je zadeva tudi tako prekrasna in greha vredna.

Aja, pa poguglati moram, kaj bi se še našlo gruzijskega za želodček…

Advertisements

5 responses to “Njami: Hačapuri Kandela Stajl

%d bloggers like this: