Ohrovt Trije siri

Na Kruhu in vinu kuhajo tudi z ostanki … To me je spomnilo na zanimiv pojav oziroma obelodanilo eno od mojih vpadljivih lastnosti:

Sem namreč veliko boljša reciklažnica kot novoustvarjalka.

Pred kratkim sem že pisala, kako nečloveško sem se namatrala pri krojenju in šivanju čisto preproste torbice, nisem pa omenila, da sem bila kot študentka ponosna lastnica nahrbtnikov, ki sem jih izdelala iz džins jakne, iz starih kavbojk, neuporabne jakne iz “semiša” in enkrat celo iz podložene indijske kikle. Zelo sem jih imela rada. v vsej njihovi drugačnosti in kljub temu (= zaradi tega), da je to zanje bil Second Life.

Takšna sem tudi kot kuharica. Res zmeraj sprobavam nove recepte, vendar največkrat najbolje jeva v sredo, en dan pred dobavo biokište in tedenskim nakupom v supermarketu, ko v hladilniku in omari zevajo luknje, velike kot pakunge, ki so bile tam prej.

Danes je na sporedu “ohrovt Trije siri”. Ostanek ohrovta sem narezala, skuhala v individualno začinjeni vodi, eno plast nabasala v pomaščeni pekač, nanjo položila kvadratne ostanke sira feta (sir No. 1), dodala drugo plast ohrovta, jo potresla s polovico mešanice iz ostankov parmezana (sir No. 2) in naribanega ementalca (sir  No.  3), potem pa po vsem skupaj potresla ostanek mešanice oreškov in na koncu še enkrat mešanico sira No.2 in No.3.

Pojma nimam, a bo zadeva teknila, zato sem jo opisala še pred kosilom. Poročila ne bo, je pa slika:

Ostanki, ostanki, ostanki...

 3 responses to “Ohrovt Trije siri

%d bloggers like this: