Sorbet s penino

Mmmm … Res se splača žrtvovati tiste nekaj penine za to poslastico

Torej: sami sebi od ust ukradite 1,5 skodelice penine. Stisnite zobe in glejte vstran.

Potem pogled skoncentrirajte na štedilnik. V kozico dajte 2 skodelici vode in 1 skodelico kristalnega sladkorja, segrevajte, da se sladkor stopi in vse skupaj zavre. Na srednjem ognju kuhajte 10 minut, odstavite in pustite, da se sladkorni sirup ohladi.

Vmes preverite, ali je penina v steklenici res še sveža in okusna. Pri tem ne pozabite pustiti 1,5 skodelice za sorbet!

Ohlajeni sirup nalijte v visoko posodo, ki mora biti previsoka, zadeva se v zamrzovalniku namreč razteza (fizika tekočin).

V receptu pravijo, da dodajte žlico limoninega in dve žlici pomarančnega soka. Jaz nisem. Namesto tega sem sirupu v posodi dodala 2 (!) skodelici penine. (kdo je tu alkoholik?)

Posodo sem pokrila (v receptu pravijo, da s folijo) in jo dala v zamrzovalnik. Morala bi pomešati vsake toliko, a sem pozabila.

Ocena: s prstov polizano.

Recept najdete tudi na RTV-ju.

Advertisements

One response to “Sorbet s penino

%d bloggers like this: