Kleingeschwätzeltes am Freitag / Petkove čvečkarije

Die Sehnsucht nach Großem, Lebensveränderndem, Geheimnisvollem. Ein Schütze sieht normalerweise sowieso nur den Wald und kaum die Bäume, aber was ich jetzt will, ist den ganzen Waldbestand der Erde zu sehen. Im übertragenen Sinne, versteht sich. In Büchern oder Filmen, bitte nicht in meinem Leben, denn dafür habe ich keine Zeit. Bin auch zu faul dafür, ein eigenes majestätisches Leben zu haben.

Hrepenenje po velikih stvareh, življenjskih spremembah, skrivnostih. Povprečen strelec sicer po navadi itak vidi le gozd, redko kdaj pa tudi drevesa, ampak to, kar jaz zdaj hočem, je videti vse gozdove naše Zemlje naenkrat. V prenesenem smislu, seveda. V knjigah ali filmih, lepo prosim, ne pa tudi v mojem življenju, ker za to nimam časa. Pa tudi prelena sem, da bi imela svoje lastno majestetično življenje.8 responses to “Kleingeschwätzeltes am Freitag / Petkove čvečkarije

 • Sandra

  Moram rečt, da zelo ekološko razmišljaš. 🙂

 • Yemi

  OH dragica, pa ti si povzela mojo življensko filozofijo v enem odstavku… jaz se pa tako trudim bit razumljena. bom sprintala in od sedaj nosila stvar v tošeljnu, če se bo hotu kdo pogovarjat z mano, mu bom najprej tole za prebrat v zobe vrgla, pol pa naprej…

 • Yemi

  Nah. to ne.me zmedejo take kompleksne štorije. Pri Dostojevskem sem obupala zaradi trostopenskih permutacij (Vladimirov Ivanovičev Aleksejevov, Aleksejev Vladimirovičev Ivanovov, Aleksandrov Ivanovičev Vladimirovov, in za sprmembo Dimitrijev Aleksandrovov Ivanovičev). LOTR in Harry Potter je moj skrajni obseg.
  je pa res da SEM lost, takole približno… !”#intrideset let.

 • Yemi

  Samo na TV nekaj delov, potem sem se pa totalno zgubila ko so stvari na otoku začele postajat obskurne in malo metafizične:)
  Ziher je moj sorodnik? 😀

  • alcessa

   Lahko bi bil, ja. Ah ja, si tudi ti slučajno iz Nigerije? 🙂

   Zgleda, da je moja beep retentivnost čedalje hujša, ker absolutno hočem, da so zadeve zakomplicirane in jih moram razvozlati – dokler sem na varnem pred zaslonom.

%d bloggers like this: