Ponedeljkovo receptovanje

Najljubšo špinačo z jajci sem odkrila slučajno, tako kot kup drugih stvari, a se je ohranila, ker nama obema prav lepo tekne.

Na maščobi tako popražim eno ali dve na kolobarje narezani, posoljeni bučki. Dodam 3 do 4 jajca in vse skupaj premešam ter pečem tako dolgo, da jajčna masa porjavi. Potem pa dodam za dve do tri pesti zmrznjenih špinačnih briketov in jed na srednjem ognju kuham še kakšnih 20 minut. Največkrat vse skupaj temeljito premešam, sem pa že tudi eksperimentirala z nevmešavanjem špinače v jajca. Oboje je v redu. 5 minut pred uživanjem vse skupaj potresem še z mletim luštrekom.

Špinačo z jajci največkrat jeva kot glavno jed, na sliki pa so še pečeni jajčevci in dve vrsti sira – ker jih je bilo treba pojesti.

No, recepta pa se držim pri skutnem kolaču, ki ga na tem blogu vsake toliko omenim. Le vrsto sadja zamenjam. Začela sem z rozinami, potem so na vrsto prišle kandirane jagode, pa breskve in mandarine iz konzerve, na sliki pa je suhi mango. Kolač je vedno pravi užitek.

Advertisements

2 responses to “Ponedeljkovo receptovanje

 • Yemi

  Uradno izjavljam, da sta najina načina prehranjevanja izključujoča. Pri nas smo bolj pri hrani za mlatiče in orače (‘kmečka pojedina’, pohana kura, goveja župa in podobno lahkotne reči), ti pa na bistveno bolj eterično duhovnem nivoju.
  V zagovor naj povem, da se tako prehranjujem v samoobrambi, ker bi se sicer Gospod-in-Gospodar začel ozirat po naslednjem najbližjem kosu mesa in ugani na kom bi mu obstal pogled…..

  • alcessa

   Oh, jaz tudi ob vsej tej hrani za pisarniške sedače zgledam, kot da bi večino svojih centov služila na njivi, za malco pa vsak dan jedla kos kruha z ocvirki in špehom.

   Moj Oženjeni se tudi kdaj ozre za kakšnim kosom mesa, ampak praviloma v kakšni oštariji, kjer potem drugim zasmradi kuhinjo, doma je pa čisto zadovoljen z Losovsko ezoteriko.

%d bloggers like this: