Ponedeljkovo receptovanje

Včasih je pica, ki jo spečejo drugje, enostavno prevelika, sploh za delovno nedeljo.

Recepta zdaj jaz tukaj ne bi, itak se jih dovolj skriva v prečudovitem svetu svetovnega spleta.

Naj samo navedem nekaj omiljenih fint:

– najboljša od vsega je polnozrnata moka z dodatkom začimbe po navdihu (npr. materine dušice. ali pa provansalske mešanice. ali pa garam masale. ali pa suhe bazilike. lahko tudi brez vsega.)

– paradižnikova mezga je boljša od kečapa, nekaj rezinic svežega paradajza je povsem kul

– na mezgo je najbolje položiti cele rezine sira, ki morebitni tekočini preprečujejo mehčanje testa

– gobice ipd. (bučna semena, koromač, liste sveže bazilike…) je najbolje pokriti z malce sira, da se dušijo, ne pa posušijo

– noben problem ni narediti obloge po želji, pico pa si lahko obloži tudi vsak po svoje, vsekakor pa je to dobra priložnost za uporabo primernih ostankov


Comments are disabled.

%d bloggers like this: