Velikonočna veslaška tihožitja

Advertisements

5 responses to “Velikonočna veslaška tihožitja

 • Tina

  JUhuhu!
  Madona pa sej to je cela ladja ;-)! Vreme zgleda noro simpatično, jezero tako mirno in vesla tako stajliš retro.
  Zavidam in privoščim hkrati ;-)!
  Kje je pa pol tofu teleta/ 🙂

 • Bimbo

  Huda mašina. Nisem prav prepričan, da bi me nje sestavljanje in razstavljanje prav močno navduševalo. Sestavljena je pa kot razkošno okrašeno vabilo na že plačano križarjenje po zabačenih vodnih krasotjih tega sveta z večerjami pri najboljših lokalnih kuharjih tradicionalnih dobrot. Filmsko! Vesla pa sploh. 🙂

  • alcessa

   Jap, huda je. Bom kar iskrena: ker nima krmila (kot kajak, kjer jaz krmilim s pedali zadaj), je vsakršno prilagajanje smeri treba izvajati z vesli. In dokler ne znaš tega početi polprofesionalno, pač zabavaš Francoze s svojim prepiranjem nad vodno gladino, ki vse skupaj ponese daleč, daleč. Pri vsem tem še ne vem, kako se bo čoln obnašal ob valovih, naložen s pol bajte in dvema nešlank osebkoma.

   Gre torej za retro varianto veslanja, ker tehnični posegi niso omogočeni in je treba znati. Izziv in frustracija hkrati, kot bo pisalo v mojem poročilu.

   Kar se pa sestavljanja tiče, so Norvežani skoraj tako pametni kot Nemci: namesto, da bi naredili čoln, ki ga sestaviš samo z uporabo možgana, so naredili preprosto aluminijasto ogrodje, ki ga vstavljaš po določenem zaporedju, za dokončno namestitev pa uporabljaš … gumijasto kladivo 😆 Ne znam ti povedati, kako sproščujoče je tolčenje po aluminiju, kadar stvar ne gre nikamor!

 • Bimbo

  Če prav razumem, bi morali v začetniški komplet dodati še nekaj dodatnega aluminija in nadomestno kladivo… za “apres-aviron” sproščanje. 😉
  Želim vama, da hitro usvojita pra-galjotsko znanje in še v bližnjih/domačih vodah uspešno opravita mojstrski izpit.

%d bloggers like this: