To Whom It May Concern

Dear Management (F/M) of the Amneville Zoo,


concerning your most important message to your valued visitors, i.e. that we are to abstain from feeding pop corn to the animals, an instruction you must consider fairly necessary because otherwise you would not have procured and displayed all those attractive wooden plaques displaying the prohibition, and after having observed the reactions of numerous pop corn carriers and their interaction with the animals, I would suggest you change the message.

In my humble opinion, it should say: “Do continuously feed the animals with pop corn and watch them suffer, we implore you.”

Since one can easily discern from the language and the behaviour of your visitors that they are predominantly French and that they want to do just the opposite of what it says they should do, you are left with only one option to prevent your people from killing your animals with pop corn, that being, as stated above, an explicit instruction to stuff the bloody animals with loads of sodden pop corn and grin inanely every time a rare deer, monkey or crane swallows the stuff like there’s no tomorrow.

Sincerely,

your German visitors (yes, we lost it)

This slideshow requires JavaScript.

Fotos: copyright © alcessa


14 responses to “To Whom It May Concern

 • Spina

  Hec je pa tudi to, da smo ljudje ravno toliko prilagojeni na uživanje kokic in drugih žitaric, kot večina telih živali. Se pravi sploh ne.

  Če bi ljudem ponudili, da mesojede živali futrajo s surovim mesom in mrtvimi mišmi (če se že počutijo poklicane, da jih futrajo), bi se jih pa tričetrt zgražalo in kdo bi še bruhal.

  Kako smo civilizirani.

  • alcessa

   To je bil del moje jeze, ja. Enostavno si ne morem predstavljati, da je pametno jesti kokice v večjih količinah (ker je precej obiskovalcev hranilo živali), človek ali žival 😦

   V Muenchenu so za futranja željne na ograje namestili avtomate z zdravo hrano v peletih – vstaviš 50 centov, pa lahko futraš po želji. Pametno, ne da?

 • Yemi

  Emm, če ne bi imela kida, ki ga vlačim na zračenje v Zoo (torej: če bi imeli tukaj kakšno spodobno igrišče, ki bimi nadomestilo Zoo), me tam itak ne bi videli, Vsakič, ko vidim Gango mi je hudo. Ful družabna, čredna žival, pa po desetine kilometrov precaplja v naravi, pa inteligentna bolj ko nekateri ljudje, ki jih poznam, mi jo imamo pa samo samcato v eni garaži. Zagotovo se počuti odlično. No ja, saj jo čaka samo še kakih par deset let, pa bo.:( Zagotovo ji odtehta, ko jo pride par mandeljcev fotografirat in obmetavat s piškoti.

  Ps. pa žal ne morem trdit da nisem dvolična, sem zelo proti ZOOjem, pa ga vseeno obiskujem.

  • alcessa

   Yemi, isto. Kakor koli mi ni všeč, da so živali ujete, se jim ne morem upreti. Sploh pticam. Na srečo veliko zoojev prireja letalne šove, tako da ptiči redno pridejo na “svobodo” …

   Tale zoo ima sicer izključno živali, ki so bile rojene v ujetništvu, tako da so (vsaj nekatere) najbrž vsaj malce vajene. Olajševalna okoliščina je tudi dejstvo, da je tudi za živali svoboda povezana z več stresa, saj morajo preživeti, zato v ujetništvu živijo dlje. Vendar to NE pomeni, da podpiram kruto ali pol-kruto ujetništvo, nikakor. Samo svojo dvoličnost živim.

 • Yemi

  btw- a si faca če ti ‘sivi muhar’ gnezdi pod napuščem. ker meni gnezdi. razen če ni kaka druga leteča živad. komar ni, je prevelik. pa čivka. pa dva sta. po slikah sodeč je sivi muhar. a so kaj posebnega, menda niso, kolker berem…. sta pa face. jih je fino gledat.

  • alcessa

   Joj, hvala, za sivega muharja do sedaj še nisem slišala zanj 🙂

   Drugače pa z veseljem gledam za vsemi ptiči, ogroženi ali ne, tudi vrabci me zanimajo, zame si faca 🙂

   Pri nas je prepovedano dovoliti gnezdenje, zato sva morala s senčila odstraniti zametke gnezda, ki ga je naredil zmeden pogorelček, ki očitno ne zna brati zakonov o najemu stanovanja …

 • Yemi

  wtf? prepovedano? dobr… ne rečem za golobe al kaj, ampak….
  *sigh* pa gre res civilizacija ze v maloro….. moj je skor sosedo z lojtre zabrisal ko je par let nazaj poskušala sklatit gnezdo z žleba. in jaz bi (če bi bila na prizorišču, glasno navijala zanj). sej veš kako gre: stoji učilna zidana… kdor v gnezdu ptičice lovi ta v svojem srcu vreden ni….jadijadi….ali nekaj takega, je pa res hudo, če moraš gnezdece podret zaradi nekih predpisov.
  sivega muharja,ali kakorkoli se že moj novi mali sosed piše, pa lahko prideš gledat k nam na teraso. poleg nudim kavo in piškote.:)

  • alcessa

   Mičken sem se potolažila, ko je postalo jasno, da mu na kovinskem držalu senčila itak ne bo zneslo narediti gnezdo, ker je gradbeni material nenehno drsel dol, na balkon, tako da sva z odstranitvijo tistih nekaj biljk dejansko pripomogla k temu, da si je ptiček poiskal boljše mesto 🙂 in najbrž še pravočasno imponiral kakšno rododarno ptičico …

   Terasa, kava in piškoti … *vzdih* …

 • Spina

  Če lahko še jaz pridam eno današnjo kvaziornitološko: zjutraj sem prelaufala tri kroge okrog bližnjega jezerca in si pri tem z veseljem trikrat ogledovala nekakšno čapljo (ali nekaj takega), ki je stala na hlodu, štrlečem iz vode, ter čisto mirno strmela čez vodo nekam proti vzhodu. Zelo lepo.

 • Bimbo

  Uau, beli tiger!? Na kokicah? 🙂
  (http://en.wikipedia.org/wiki/The_White_Tiger)

  Upoštevajoč inverzno logiko, ki naj bi ji sledili (pretežno francoski) obiskovalci, bi lahko pisalo tudi: “Kokice, ki jih lahko kupite tukaj, so namenjene izključno hranjenju naših živalskih jetnikov. Uživanje kokic s strani obiskovalcev nepreklicno kaznujemo s tridnevnim bivanjem v nedavno opuščeni stari kletki za dihurje.” 🙂

  Lahko pa bi ječarji živali hrano prodajali le pri izhodu in pika. To spodbujanje “potrebe” po žretju vsepovsod, na primer v kinu, je prav ogabno. Kaj sledi? Restavracije, ki ponujajo gledanje filmov med večerjo? Na DVD, jasno, da film lahko ustaviš in vmes še malo potvitaš. 😈

  • alcessa

   Ne, tigra so pred kokicami skrili za steklo in mu dali cele mrtve piščance.

   btw, pred kratkim sem bila na praznovanju abrahama, kjer so med večerjo beamali nek nemški film 🙂

   • Bimbo

    WTF, vedno znova, ko že pomislim, da sem pred časom, izvem, da spet capljam za njim! Vsaj ni bil holivudski džank… 🙂

%d bloggers like this: