Modna policija – prispevek k Zakoniku, za Frišno novo jutro

(Ta zapis sem prvič objavila 22.04.2009 in si ga dovolim objaviti še enkrat)

Predpisi, na katere se člen Zakonika nanaša:

Modni zakonik, prvi del

Modni zakonik, drugi del

6. člen

Kaznivo je dejanje izvajanja agresije nad soljudmi, pri katerem se kot orodje/orožje uporabljajo deli telesa, ki se običajno dojemajo kot »spolni«, »erotični«, »pornografski« ali pa so dejansko v bližini genitalij/so genitalije same. Pri tem ni pomembno, ali gre za štrleče dele ali vdolbine.

Tako je kaznivo nošenje hlač s krojem ali na način, pri katerem sočloveka napade ritna črta, tudi če je ta navidezno prikrita s čipkastimi tangicami. Sploh, če je olepšana s tangicami.

Vdolbina kot agresor

Vdolbina kot agresor

Kaznivo je tudi nošenje modrcev kot vrhnjega oblačila, še posebej, če je neprimerna njihova velikost/splošen estetski vpliv/kraj uporabe, ali pa kakršna koli druga okoliščina kaže na to, da gre za uporabo štrlečih delov telesa kot orodja/orožja.

Štrlina kot agresor

Štrlina kot agresor

Kazen za takšno izpostavljanje neprimernih delov telesa na neprimeren način je odvisna od izpostavljenega dela telesa. Pri prenizkih hlačah je kazen enoletno obvezno nošenje kavbojk z visokim pasom (in zaprto zadrgo!), pri nepravilnem nošenju modrcev pa je kazen v celoletnem nošenju puloverja z ruskim ovratnikom in dolgimi rokavi. Kazen se lahko zniža na polovico, če takšni osebi uspe prepričati najmanj dve prijateljici/sorodnici, da so štrleči deli telesa ter vdolbine njihova osebna stvar, ki se je ne sme tiščati v oči nedolžnim ljudem.

Advertisements

Comments are disabled.

%d bloggers like this: