Ponedeljkovo receptovanje

Najprej naredim žličnike: 2 jajci, malce (mineralne) vode, sol, poper, polnozrnata in čičerikina moka, pola pola. Testo zamešam kar z mikserjem in ga pustim stati.

Po 5 minutah pristavim juho: liter vode, žlička soli, žlička lanenega olja, bejbi korenje. Jap, tisti korenčki, ki jih na Nizozemskem prerežejo na pol ali celo na tretjine, odrezane dele zaoblijo in jih zapakirajo v vrečke ter prodajajo kot ljubek mini prigrizek. Dragi jih ima rad, vendar mu včasih ne rata pravočasno pozobati celotne zaloge, zato mu kakšno vrečko kdaj tudi zaplenim. Ker sem škrt 😈 in nočem, da se hrana kvari brez potrebe. Zavrem in na majhnem ognju kuham 15 minut. Medtem ko se juha pridno kuha, v drugem loncu zavrem ene pol litra slane vode, v katero z majhno žličko nadevam žličnike in jih ravno tako kuham na majhnem ognju. Iz hladilnika vzamem bučko, ki jo z Žüljet šnajderjem narežem na tanke trakce. Tanke trakce strpam v prazen jušnik, ki ga pokrijem.

Juha je končana, ko dragi odklene vrata: na tanke trakce v praznem jušniku nalijem juho, pokrov gor, vzamem lonec z žličniki, pokrov dol, precedim skozi cedilo, žličnike nazaj v lonec, pokrov gor, morebitni nekonglomerirani delci, takorekoč žličnikova gošča, ostanejo v cedilu. Postrežem goro žličnikov in čisto ponedeljkovo juho:

Advertisements

Comments are disabled.

%d bloggers like this: