Čudno.

– predsednik države, katoličan, ločen in v drugo poročen, otroci v obeh zakonih.

– župan glavnega mesta, katoličan, ima stalnega partnerja, brez otrok.

– šefica vlade, protestantka, v drugo poročena, brez otrok (kontracepcija?).

– zunanji minister, protestant, poročen s svojim partnerjem, nima otrok.

– predsednik parlamenta, liberalen katoličan, podpira ukinitev celibata in ženske duhovnice.

Ravnokar sem opisala osebe, ki bodo sprejele papeža, ko bo ta obiskal Nemčijo in imel govor v parlamentu, pod finto, da tam govori kot vodja tuje države.

Bo Nemčija reformirala katoliško cerkev? Leta 2010 je iz nje prvič v zgodovini izstopilo več ljudi, kot pa se ji je pridružilo …

Samo razmišljam in tukaj sem začela. Podatke o sprejemnem komiteju za papeža sem našla v ŠPIGLU.


UPDATE: Senzacija! Papež nosi naglavno ruto!

Advertisements

10 responses to “Čudno.

 • Yemi

  No, saj imajo že tradicijo, ne? Saj je bil stic, ki je razglase na cerkvena vrata nabijal tudi Nemec?

  • alcessa

   🙂 Današnji katolibani so to možnost že zaznali in jo odklanjajo. Komur tradicionalna katoliška cerkev ni všeč, naj, lepo prosim, gre med protestante in naj ne poskuša odpravljati človeka nevrednih običajev, ker cerkev ni igralna miza naivnih liberalnežev… Ali nekaj podobnega. V vsakem primeru “društvo starih moških” noče sprememb, v svojem jedru.

 • Bimbo

  :LOL: Ni težave, ki je prava krščanska ljubezen in vera v Edinega Pravega ne bi mogla (od-/raz-?) rešiti.

  • alcessa

   🙂 Edinega Pravega jim iz vsega srca privoščim. Želim jim tudi, da bi jih vse skupaj pričakal po smrti in jih obravnaval točno tako, kot so oni za življenja obravnavali soljudi.

 • matilda

  Oni vedo, kaj jih čaka…sam presenečenje ob skoku čez luč bo nepojmljivo…al pa ne…in bo vse natanko tako kot v Tustranstvu:D

  Jah, slišim, da se dela strašen Kažin ob Obisku. Whatever.

  Pri nas doma smo BigLaikiNedajbožeDaKdoOmeni Cerkev in moja mala šala z mojo Komsolsko ljubo Rozi (aka mama je ena sama) je : mami a si ti predstavljaš, da boš po tem ko boš pač morala enkrat it, tko pač je, in boš zagledala luč, pa bo zagledala Matildo Senior, pa baku, pa Lizu, pa našo kosmato Žužo…pa ima jih još…madona, pol te bo kap na kap, na kap.

  • alcessa

   Ma ja, skok čez lužo naj katoličane povede v njihovo katoliško onostranstvo, ki naj kar lepo ustreza njihovemu delovanju na zemlji. 🙂 Nekatere bo potem res kap na kap na kap… kaj pa druzga.
   Mi vsi ostali pa se lahko zadovoljimo s tustranstvom, potem pa gremo spat za večno …

 • matilda

  Ohhh, spat za vekomaj….malce neugodno za okončine, če ni baš Dormeo, ampak v tem trenutki podpišem. Spati, Sptati , Spati. Pol pa že kaj. Morda pa ni tako napačno se prebuditi kot fina elegantna levinja v narodnem parku (seveda)… mislim, čisto zaradi tega, ker imam zadnje čase toliko morastih sanj, a bi me to definitivno pobralo.

  • alcessa

   Levinje pač morajo hraniti Enega in Edinega Gospodarja v narodnem haremu … erm, parku? 😯

   Spanje omenjam tudi, ker sem danes vstala ob šestih, kar je zločin nad mojim delom človeštva … Trenutno se matram sa slovenštinom in bi najraje … klela. Če se ti to ne zdi čudno sploh, naj povem, da drugače ne … klejem. Danes pa bi. Aja, pa spala bi. ROARRRR!

 • matilda

  Vstajanje pred 7 uro je zločin nad samim sabo, Pusti me spati in ljubila te bom do nezavesti. 8 in 15? Ok?

%d bloggers like this: