Ponedeljkovo receptovanje

Ne vem, kako jo naredite vi, zadeva seveda sploh ni pretežka, paše pa ko 100 hudičev.

Običajno počakam, da pride jesen, potem pa:

– se spravim lupit nov krompir (za 2 osebi: 6-8 gomoljev), ki ga narežem na polovičke oziroma največ tretjine, če je velik. Vsekakor mora ostati … chunky, cause that’s what autumn’s all about, no?

– krompir operem, pod curkom vode pa operem še ene 5 šampinjonov in jih narežem na četrtine

– v velik lonec nalijem 1 liter vode, solim po okusu (torej preveč), vanjo dam krompir in šampinjone in zavrem, v vrelo vodo (oziroma poljuho) dam še črn poper, črn kumin in suhe gobe iz supermarketa (obvezna sestavina so gobani, vse ostalo po želji, tudi količina) ter ene 20 minut kuham na srednjem ognju

– na koščke narežem kakšnih 50 gramov dimljenega tofuja in ga dam kuhat v juho

– zmešam 2 zvrhani žlici moke (nepolnozrnate pirine) s skodelico vode in se potrudim odstraniti vse grudice, potem dodam še pol skodelice sladke smetane (nemastne, sojine) in vse skupaj temeljito zmešam

– ploščo preklopim na nizko temperaturo in v juho nalijem mešanico moke, vode in smetane – če mi grudic ni uspelo v celoti odstraniti, uporabim cedilo, na koncu v juho nastrgam še malce muškatnega oreščka

– na majhnem ognju kuham še 5-10 minut

– na Juhin ponedeljek postrežem za kosilo, z žlico in parmezanom


Comments are disabled.

%d bloggers like this: