Kleingeschwätzeltes am Freitag / Petkove čvečkarije


Ich vestehe gar nicht, wieso Wulff irgendjemanden plötzlich überrascht haben soll.

Ich frage mich, wie arbeitslose Ossis darauf kommen, dass ausländische Kleinunternehmer minderwertiges Menschenmaterial sind.

Es wäre gut zu wissen, wie viel Atomstrom wir gerade importieren.


Sploh ne razumem, zakaj naj bi Wulff kogar koli kar naenkrat presenetil.

Sprašujem se, od kod brezposelnim Ossijem ideja, da so tuji mali podjetniki manj vreden človeški material.

Dobro bi bilo vedeti, koliko jedrskega električnega toka ravnokar uvažamo.


6 responses to “Kleingeschwätzeltes am Freitag / Petkove čvečkarije

 • yemi

  Ljuba Mosulja.Tistga gor ne zastopem prou neč, ker sploh ne gledamveč poročil in sem si vsakršne novice prepovedala z zdravniškim dekretom.Ampak mam pa en drug vprašanje. Prosim razsvetli me: kakšna je razlika med mašo in bogoslužjem? K si glih omenla da si originalno iz tistih koncev lepe naše kjer imajo več pojma o tem…..

  • alcessa

   Kolikor vem, se bogoslužje uporablja v evangeličanski cerkvi, no, naš farar je vedno rekel božja služba, in tudi v katoliški, pravoslavni ipd. gre za bolj splošen izraz. Maša pa je čisto katoliški izraz (mogoče tudi pravoslaven?) – mi je razložila znanka, ki dela v cerkvi.

 • yemi

  skratka,al prav se piše kasha ali kaša…..bolj ali manj

 • Bimbo

  Dobra si, da v teh časih zadeve, ki jih ne razumeš, zmoreš strniti v tri točke. Jaz bi lahko o nerazumljenih stvareh napisal monumentalen blog. 😉

  • alcessa

   Ma ne … to ne pomeni, da se ukvarjam samo s temi 3 vprašanji … Moj način življenja je sam po sebi od nekdaj eno samo vprašanje (pri samovzgojenih navadna rutina). Pravzaprav se zasebno in službeno vsak dan ukvarjam z njimi, na različne načine. Svoj zgornji zapis sem omejila na trenutno dogajanje v nemški politiki – pozna se namreč, da smo šele na začetku leta, ker so nekatere teme razvlekli do onemoglosti. Niso pa nezanimive.

%d bloggers like this: