Ponedeljkovo receptovanje

Rekla bi, da je od novoletne žurke preteklo ravno dovolj časa za sentimentalno retrospektivo …

Tudi tokrat sva kuhala oba, začela sva nekje ob petih in končala nekje ob enajstih, vmes pa sva pacala, klepetala in sproti prala posodo …

Ah ja, lepo je bilo. Najbolje, da slike skrijem pod klikom za nadaljevanje … Ponedeljki znajo biti pretežki za lepe in dobre stvari, ne da?

ours bouche

plavanje lisičk

zvezda večera

jajčni mafin z lisičkovo kremo ZANJO

vsi drugačni, vsi lačni: jajčni mafin z lisičkovo kremo ZANJ

sladica bratstva in sestrstva

Advertisements

6 responses to “Ponedeljkovo receptovanje

 • Jzf

  Videti je slastno! In recepti in recepti? Takale lisičkova krema bi pri nas gotovo šla takoj v promet …

  • alcessa

   Aaaaa…. Pa si me ujela 😳

   Khm. Kupila sem vege pašteto tartex z lisičkami, ji dodala žlico tahina in 2 žlici sekta ter jo nabrizgala z vrečko za kekse … Kot izgovor naj povem, da so te paštete zelo mazljive, niso pa premastne ali prenasitne, zato se jih lahko nabrizga v takšni meri kot zgoraj, pa človek ne omaga.
   PRISEGAM, da so vse ostale lisičke “prave” … No ja, iz zamrzovalnika, drugih ni bilo. Ampak okus pa imajo ta pravi! 😳

   Mafini: 2 jajci, malce radenske, 3 žlice čičerikine moke, modelčke sem ovila z rezinami bučke zame in rezinami lososa zanj, zalila z jajčnim testom, potem pa vanj našpikala še lisičke (prave!), malce trdega sira in nekaj drugih drobnarij, ki so nama ostale od prejšnjih obrokov, pa jih nisva hotel metati stran (kockice krompirja, koščke tartufa ipd.)

 • Jzf

  🙂 dobra fora! sem mislila, da vegani ne jedo/jeste paštet 😉
  hvala za recept!

  • alcessa

   No ja, tistih s preveč mesnim okusom ne maram, po navadi vsebujejo česen, pa tudi okusa po mesu ne rabim nadomeščati, ker ni ravno nekaj vrhunskega. Rada pa imam gobove paštete in take z zelenjavo, predvsem zato, da zvečer ne jem vedno kruha s sirom, ker mi tudi to vedno ne paše (jao). Pa tale lisičkova pašteta je res naravnost izvrstna.

%d bloggers like this: