Our Easter Feast

… started with tortured teddies:

(tofu teddy on apple teddy on pepper cheese teddy on parsley root teddy on goat cheese teddy on tofu teddy)

No symbolism or metaphor or anything on a higher level intended. I just like the guilty cookie cutter.

Next? A stinging-nettle soup with mussels:

(we plucked the stinging nettles an hour before but couldn’t find any dandelions, alas)

After the soup was drunk up we made our staple salad, rocket with fruit and sweet goat cheese.

(Oh, and there’s also balsamico and grissini :-))

Then it was my hubby’s turn to seduce me and he did it again:

(featuring Nature’s gifts like chestnuts, pistachios, chanterelles, blueberries, tofu, sesame seeds …)

Unfortunately, we are already married, otherwise I’d have to propose to him, if not after the main course then after the dessert:

(cooked banana, cooked pear, pistachios, honey sauce, chocolate sauce …)

Now let’s not forget the wine:


10 responses to “Our Easter Feast

  • Techka

    A sta kaj praznovala, a sta se samo razvajala?🙂 Izgleda super…

    Kaj pa je v tistem “povšterčku”, ki je posut s sezamom? In kako je to naredil?

    • alcessa

      Samo razvajala sva se: če se da, ob praznikih kuhava.

      Poušter je iz testa za štrudel (samo kot žepek, ni pravi zvitek), napolnjenega s ta istim kozjim sirom kot pri solati, s tofujem in drugimi zadevami, ki so tudi naložene poleg zvitka (kostanji, lisičke itd.)
      Nisem bila zraven, zato ne vem, kaj točno je počel z zvitkom, mislim, da je nadev enostavno zmešal, ga dal na sredino testa, zložil krajce testa, obrnil, premazal z jajčnim rumenjakom in posul s sezamom.

  • Techka

    Izgleda ful dober. Bomo kaj podobnega kmalu probala.

    Na splošno mislim, da bom tudi jaz kaj takega ustvarjala, zdaj ko bom nekaj časa doma….🙂 Upam, da bo moj zadovoljen s takimi zadevami.

    • alcessa

      Najpomembnejše pri vsem je, da se človek navadi ceniti naravne okuse in jih ne potvarja preveč. Potem sledi izbira “naravnih” okusov, ki so vsakemu pač najbolj všeč, na koncu pa priprava jedi in kompozicije iz okusov.
      Na primer koprive: najprej sem v slani vodi z mičken olivca 8 minut kuhala testenine (6 majhnih školjkic, na sliki je samo ena), potem pa sem v vodo vrgla koprive in paar listov bazilike, pa je bila juha čez 2 minuti narejena. Z zelo izrazitim okusom🙂

  • Jzf

    Videti je odlično! Ja, nepotvarjanje okusov hrane😀

  • Bimbo

    You killed so many teddies for a single bite? Very cruel.🙂

%d bloggers like this: