Tisti Pogled IV / Der Blick IV

Tisto dopoldne jasno oznanjuje, da bo dan na ulicah velemesta še zelo vroč.

Samo še druga stran ulice, potem pa lahko pospravita svoje stvari. Starejši mož mirno čaka, medtem ko njegov mladi praktikant preverja svoj instrument za niveliranje.

“Glej, kaj imam, mleko v prahu!” Dvigne pogled in se ji nasmehne: “Dobro.” Čisto po tihem mu nekaj odvrne, se zadovoljno nasmehne in nadaljuje svojo pot.

Njegov šef se zdrzne že pri njenih prvih besedah. Enkrat se mu je celo zgodilo, v Celovcu, da je nekdo stal za vogalom in delil udarce z dežnikom. Včasih se še pojavijo, takšni trenutki.

Der Vormittag lässt eindeutig erahnen, wie heiß der Tag auf den Straßen der Großstadt noch werden wird.

Nur noch die andere Straßenseite und dann können sie zusammenpacken. Der ältere wartet ruhig, während sein junger Praktikant sein Nivellierinstrument überprüft.

“Guck mal, ich habe Milchpulver dabei!” Er schaut auf und lächelt sie an: “Gut.” Sie sagt noch etwas, ganz leise, lächelt zufrieden, dann geht sie weiter.

Der Chef jedoch zuckt bei ihren ersten Worten zusammen. Da war doch dieses eine Mal, in Klagenfurt, da stand einer hinter einer Ecke und verteilte Schläge mit seinem Regenschirm. Es gibt sie noch, solche Momente.


One response to “Tisti Pogled IV / Der Blick IV

  • nika

    Hej,

    tvoje pisanje je čisto vedno in zares… presunljivo in presenetljivo in najmanj to. Ker pa sem na žalost taka butara, da ne vem točno, kaj je tisto, kar je TISTO, ti samo povem, da TISTO IMAŠ…

%d bloggers like this: