Banananjam in čokošok

Vam povem, moj mož se veliko prepogosto poda na službeno pot, zadnje čase. Proti temu ne pomaga nič drugega kot ženski čari, ne da.

Začela sem z bananinim kruhom, recept sem našla pri Baziliki, kjer ga najdete tudi vi, danes ponujam samo food p0rn:

00_banananjam2

00_banananjam1(ne se ustrašit, ker gre za veganski kruh – je neverjetno dober, tudi s polnozrnato moko namesto bele)

Včeraj zvečer pa sem na podlagi preverjeno dobrega recepta za čokoladno torto naredila še mafine s kokosom:

00_choc1

00_choc2

00_choc3

00_choc4(ja, zgledajo kot many heaving bosoms … saj sem rekla, da mož preveč hodi naokrog?)

Advertisements

18 responses to “Banananjam in čokošok

 • kittybg

  Aaaaa, jedilne skledice, to si naša tolk želi, pa jih tukaj še nisem videla 🙂 Sicer me pa ne gane (se pretvarjam), čokolada > migrena.

  • alcessa

   V supermarketu jih majo, so povsem brez okusa, zato razmišljam, da jih mogoče ni bi jedla zraven 🙂
   V testu ni čokolade, samo kakav – dobiš tudi od tega oziroma samo zaradi tega migreno?

   • Kitty

    Ekšli – ne vem 🙂 Mislim, da od vsega, kar diši po čokoladi, zadnjič sem jo possibly celo po beli vroči čokoladi, v kateri resres ni nič čokolade, ampak mogoče ni bila samo ta kriva, tako da še ugotavljam vse možne in nemožne kombinacije in vzorce. Bedno, ti rečem 😉

    • alcessa

     Mhm, meni pri peki teh zadev tudi ne paše vonj po kakavu, jem jih pa v določeni meri lahko – moji odvisnosti se še vedno reče sol, tako da … zdi se mi, da so te doma narejene zadeve boljše od kupljene čokolade PLUS, rekla bi, da vegani obvladajo marsikateri krasen recept, zato je čisto možno, da boš našla kaj primernega In dobrega zase – itak smo na čokolado fiksirani tudi kulturno, ne samo zato, ker bi bila dobra (velikokrat niti ni, po mojih izkušnjah)

     BTW: ravnokar sem našla link, da čokolada spada med migraine triggers 😦

 • jana zf

  Omg, tole zgleda slastno! Mogoče se mi bo sladko celo nehalo upirati (zadnje čase smo nekteri bolj za slano…). Tale bananin kruh sem včeraj ravno malo prepozno opazila na bazilikinem meniju, ga bo očitno res treba kar doma naredit!
  (These days, food porn is what I live for!)

 • Kitty

  Jp, pri meni jo čokolada, sir, pa menstra. Kombinacija katerihkoli od obeh stvari je pa ubitačna.

 • alcessa

  Predvidevam, da počasi na obiskih sprašuješ, ali je v ponujeni hrani sir ali čokolada … 😦
  Hormoni torej tudi ne bi pomagali (kot zdravilo pri menstri), ne da? (Tina, ki Surfa za nas, je veliko pisala o stvareh, ki se jih izogiba in ki jih počne, pa vsaj malo pomagajo …)

  • Kitty

   Tako nekako. Ali mleko ali bognedaj smetana. Zaradi težav na nasprotnem koncu, seveda 😦
   Za hormone še ne vem, te plati še nisem raziskovala, sem pa naročena na pregled ščitnice. (Jana že umira od dolgčasa med tem klepetom dveh starih tetk, ti rečem.)

   • alcessa

    Ni fajn, ne. Če ne drugega, res upam, da boš našla zadovoljive recepte “brez vsega”
    LOL (sori, k sem tako firbčna … mene zelo redko boli glava in večinoma ne preveč, pa bi že v tistih trenutkih najraje … grrr… migrena se mi res zdi huda zadeva (medtem ko bi se siru, čokoladi in smetani najbrž lahko odpovedala) in ti nič ne zavidam 😦 )

 • matilda

  z banano prideš do mojega srca. banana prezrela kar tako, banana v debelem jogurtu in cimetovem plaščku, banana na maslu v ponvi, banana s črnočrno čokolado, banana v dišečem kruhu (jep, bazilika nas ma rada), banana v smoothiju in če pomislimo, da jih v njih rodnih deželah sploh ne smatrajo za saldakrijo, nasprotno, zrele so za preč!
  meni drag je bananin tart tatan, kot tale naprimer, ki je bil zame narejen

  kolikor vrstic, tolko je bil dober:I

 • alcessa

  Joj, pa ravno tebe s tem linkom sem se bala … 🙂 (popravila link, upam, da je tako bolje) … Mati mila, kake slike! Nikoli videne zadeve … JAO! Še mene boste spreobrnili, ki sem čista čips dečva. In kje je blog? No? 🙂

 • matilda

  hvala, enkrat me je že pepermintova katja poskusila naučiti linkanja, pa sem vmes že zgubila povezavo, sem bolj preprostica in počasnica….se vidi, tudi pri blogiranju, a neee! se pa fejsbukišem, poslovno seveda.
  ljubav do krompirja pa je pri meni enako banananju.

  • alcessa

   Obstaja ukaz za linkanje, vendar ti ga ne morem napisati, ker bo WordPress iz njega takoj naredil link 🙂 Za bloganje ni potrebno preveč neverjetnega znanja ali hitrosti … Sama na primer zelo rada uporabljam funkcijo “objavi v ponedeljek ob 8 h” – enkrat čez vikend se vsedem, kaj napišem, popravim, naložim slike, še enkrat razmislim, vmes skuham kosilo, in ko sem zadovoljna, kliknem na “Objavi pozneje” in vnesem datum in uro. Tako je veliko manj stresa (včasih objavljam tudi takoj, kadar vem, da bom spraskala takoj)
   Ja, krompir je sveta … krompir. 😳

 • matilda

  hmmm, torej je logika enaka tisti moji, napisala (neprijetno) obvestilo, zaznamek, pakajsegreste prijazno pismo mojim bližnjim v službi…pol počakaš, da se slegne ali pa ne počakaš in klikneš (in takrat je najslajše, ker čez ne polivaš medu in ne poskušaš biti politično korekten).

  eh, mene izda že moje zatipkavanje….

%d bloggers like this: