Čakajoč … čolnota

A ste tudi vi že kdaj podlegli mitu, da so Nemci zanesljivi? Pa si želite, da ne bi bili, da bi vam bilo lažje, kjer koli že ste? Ta zgodba je za vas.

– – –

Losuljin mož nekega zimsko-spomladanskega dne ugotovi, da ima masivna guma na kajaku razpoko. Tako kritično – če se zadeva odlomi, pritrjeno kovinsko krmilo lahko nenadoma odpluje, Losulja in njen mož pa v tem primeru morata dokazati, da znata veslati. Veslati in krmariti.

No, saj znava. Ma je prenaporno, na daljše razdalje. 😯

Gospod in gospa Losova sta resnična ljubitelja čolnov in svoj kajak obožujeta. Leseno ogrodje je menda preživelo drugo svetovno vojno, lupina ogrodja iz bombaža in gume pa je precej mlajša, vendar zdaj kot razpočnica povsem neuporabna. In nova precej draga. Mejt in Črmani.

Zato sva po spletu naročila cenejšo kopijo. Pisalo je, da dobava traja 40+ dni. OK. Za vsak slučaj naročiva še malce prezgodaj.

Gospod in gospa Losova še zdaj čakata na frdamani čoln in sploh ne vesta, ali ga bosta dobila pred odhodom na dopust.

Ja, točno tako, midva bi šla na VESLAŠKI dopust.

Podjetje svoje tulifonske ne razkriva, na prijazne dopise (“se pripeljem k vam in zadevo prevzamem osebno, če bo treba”) pa se tudi ne odzivajo.

Nič ne rečem, mogoče pa čoln bo. Zadnji dan pred dopustom. Tako kot moj klobuk iz Slovenije za glave z obiljem las 😆 (nisem omenila rogov, nočem jih strašiti, dovolj hudo je, da sem omenila PayPalo).

Itak imava še kanu, preveč vroče pa tudi ni, tako da lahko vzamem svoj lovsko zeleni, nepremočljivi klobuk z UV-zaščito. Slamnik ipak ni za vse. No, po tihem sem prepričana, da bodo tokrat slovenski izdelovalci klobukov prešišali nemške prodajalce čolnov.

(Tale zapis je nastal iz čiste vraževernosti: bolj bom šimfala čez vse živo, večja je verjetnost, da zadeve dobim Tik Pred Zajci. Dragi ameriški/britanski prjatli: help?)

Advertisements

3 responses to “Čakajoč … čolnota

%d bloggers like this: