Težka.

Pa ne boš že zdaj, no. Prezgodaj je.

Res? Mal sem že pozabila …

Ja. Nima smisla, itak bo čez vikend vse drugače.

Ma se ne počutim dobro-

Ja jaaa, še več se bo treba gibati. Danes je itak tvoj športni dan.

Vsake toliko se vprašam, ali ne bi bilo bolje-

Glej, ne boš se zdaj na stara leta totalno pomehkužila!

Princip je princip, ali kako?

Točno tako. Ne pozabi na suho grlo in potenje.

Joj, pa res. Vsa presušena in prepotena pač ne morem delati. OK, bom še malo počakala s hajcungo.

Advertisements

8 responses to “Težka.

 • jana zf

  Topli štunfi in debel pulover -> veliko bolje kot vklopiti hajcungo! 😉

  (sem se pa narežala pri pomehkuženju na stara leta ;))

  • alcessa

   Ja, res je, topla oblačila so boljša varianta, tudi za bolj bistro glavo in to 🙂 (radiator ima svoje slabe strani, ki mi niso pri srcu).

   Če bi zarisala krivuljo oziroma črto pogostnosti bližine ogrevanja od svojega otroštva do danes, bi res morala priznati, da sem zdaj, na stara leta, razvajena 🙂 (ne samo, da smo pri stari mami čez vikend lastnoročno narejena drva kurili samo, ko je to bilo potrebno, tudi kot študentka v Ljubljani sem imela nekaj časa sobo s pečjo na les/oglje 🙂 in ko si na faksu, je v sobi pač mrzlo)

 • Nina

  Uh, pri nas smo pa včeraj zakurili. Ko te ne reši več dekca + maček v naročju, je po moje skrajni čas 😀

  • alcessa

   🙂 Kako zelo pa vam mraz pritiska na dušo, da ste se razkurili? Ker pri nas je fajn vreme, ki se bo še izboljšalo (aka zunaj je topleje kot v stanovanju)

   • Nina

    Hja, recimo, da morajo nočne temperature nekajkrat pasti pod neko določeno temperaturo, da nam sploh začnejo ogrevati stavbo. Vreme je za zjokat (in se čisto prepogosto zjoka tudi samo), kadar pa vendarle posije sonce, se baje ogreje do 17 stopinj (na soncu).

 • Techka

  Tudi mi smo začeli s kurjenjem ta teden. Ampak če ne bi bilo najmlajšega, ki se s kockami rad igra na tleh, verjetno še ne bi začeli kurilne sezone.

  • alcessa

   Midva sva danes vklopila radiator v kopalnici, da je toplo in lahko sušiva perilo. Včeraj je bilo pri nas 22 C, kar ni najbolj nujen razlog za kurjenje (tudi pred tem je bilo toplo), danes pa je res že bolj hladno, tako da … počasi bodo padali, eden za drugim.

 • Bimbo

  Mene je tudi kar stisnilo pri srcu (no, v žepu), ker so že 3. oktobra malo zakurili, je pa res, da smo imeli ob zori opazno pod 10°C in tudi čez dan ni bilo dosti boljše. Ko so se radiatorji ravno dobro ogreli, se je pa ogrelo tudi vreme.
  Ni samo starost kriva za scrkljanost, tudi premalo gibanja povzroči, da nas prej zazebe. Pa zdaj je vse na gumb, včasih je bilo pa treba skoraj vsak dan v klet, da si napolnil kolmkišto, pa kakšen zamah s sekiro, da so šla drva v šporget. 🙂

%d bloggers like this: