Rural Art

 

graffito1

graffito4

graffito7

graffito6

graffito5

graffito3

graffito2


13 responses to “Rural Art

 • Đubox

  Zelo zanimivo vaško življenje!

  • alcessa

   Ja, ne da? Se mi zdi, da se je na četrti sliki podpisal sam Haso 😆 (v naši vaški delavski univerzi so najmanj enkrat priredili tečaj na temo protizakonitosti grafitov 🙂 )

 • Đubox

  Ne, ni bil Haso, njegov brat Huso je bil. Ki očitno raje hodi na folkloro in druge tečaje vaše vaške skupnosti, kot pa na tečaj na temo protizakonitosti grafitov – a to zadnje v resnici obstaja?

  • alcessa

   Joj, kako hitro sem Husotu odvzela avtorske pravice in jih dala Hasotu – groza! Saj grafiti res vedno vsebujejo podpis avtorja, na tak ali drugačen način, če se ne motim.
   Trenutno tečaja za pravoverne vaščane ne najdem, je pa bil, ko sem še jaz hodila na vaško univerzo. Najbrž za starše, ki da naj svoje mulce priklenejo pred televizor. Grafite tudi redno prebarvajo z nevtralno barvo, pa se vedno pojavijo novi – včasih zvečer mulce vidiš odhajati z nečim v roki, kar je sumljivo podobno piksnam 🙂 Vedno so zraven kakšni posebej dobri, tokrat pa jih je bilo naravnost nujno pofotkati … Aja, pa da ne izpade, da mularija kakšen posebej idiličen del lepe nemške vasice takole “posvinja” – gre za butast podhod s stopnicami na železniško postajo ob robu vasi, kjer sicer dogaja – nič. Pa ne bi me čudilo, če bi sprejaši vsaj delno prihajali iz Karlsruheja …

 • Irena Van Kampen - Žagar

  Glede na to, da je Huso na dolgo in široko obravnavan, predlagam, da se zdaj lotimo Kersa. BTW, prvi je pa fenomenalen! Prav vaški je videti.

  • alcessa

   Ja, meni je ta prvi tudi zelo pri srcu – sem prav iskala izgovor, da ga grem pofotkat (frizer)… “Kers”? Muči me dejstvo, da najbrž gre za “K€rs” kot varianto besede “Kurs” – ker je levo spodaj omenjena Angie in so barve kar malo nemške … Ne da?

 • Đubox

  Ah, kaj ti bodo nemške barve in globlji pomeni, če ima pa Huso srebrne črke!!! Srebrne! Pa še malo se svetlikajo. 🙂

  Sicer bi morali biti pa vsi podhodi po zakonu pografitirani – brez grafitov so res grdi, sivi in dolgočasni.

  • alcessa

   Ja, Huso je nekako junak našega časa …

   Ko bom bila doštudirala pravo (23. avgusta 2028 po zadnji oceni), pa se bom zagrebla še za pametno zakonodajo z obveznostjo grafitiranja podhodov – super ideja, za katero nameravam vedno navajati tudi vir, da bo vse prav in po reglcih 🙂

 • Sartenada

  I love the two first, thay are well done.

  • alcessa

   Yes, I have never seen similar ones here, in our little town, so I really wanted to take photos of them.
   Not that I have seen them all, since I rarely pass there, still: most are similar to other places.

 • Bimbo

  Rurban art? Lepo, da si pozitivno nastrojena in si objavila grafite, ki ne kvazijo ampak popestrijo človekov mimohodni prostor. 😉

%d bloggers like this: