Kašice. Za odrasle.

Ne, to ni zame: limona v zadevi, ki ni sladka ali limonada.

Po drugi strani pa: koristne primesi kot železo ostanejo neizkoriščene brez pomoči vitamina C – seveda je pametno hrani kdaj dodati limono.

Ma meni ni všeč. Naslednji, prosim.

Naslednji najboljši ponudnik vitamina C?

Hura, rdeča paprika!

V humusu (pol konzerve čičerike, 5 žlic tahina, pol rdeče paprike, po občutku mletega koriandra, po potrebi malce olja in v mikser z njimi), v pestu iz rdeče paprike (3 rdeče paprike, 5 žlic mletih mandljev, olivno olje po občutku, pekoč čili v prahu, nastrgan trdi sir po občutku, malce soli) ali v pestu iz kodrastega ohrovta (kup opranega, na kose natrganega kodrastega ohrovta (100-150 g), pol rdeče paprike, 5 žlic oreškov (cashew), malce čilija, soli in trdega nastrganega sira.

P1190107

A kaj od tega da imam najraje? Prav vse jih obožujem:

P1190110

Naslednji projekt: ayurvedsko začinjen korenčkov pesto. Z rdečo papriko 🙂

 


6 responses to “Kašice. Za odrasle.

 • Nika

  Hudina in pol! A mora biti ravno rdeča paprika, ni dobra rumena? S čim pa ti ješ te peste? Testenine, na kruhu?

  • alcessa

   Ti bom kar na oba komentarja odgovorila tukaj: jaz tudi le stežka jem kisle stvari :-), zato si tiste, ki se mi vseeno luštajo, prilagodim ali pa jih redko jem: repo in zelje skuham s prežganjem in krompirjem, jem samo sladko kisane kumare v majhnih količinah in namesto limone vzamem rdečo papriko. Ker je najbolj sladka in okusna 🙂 Drugače pa predlagam, da vzameš tisto, ki ti je všeč – tole z vsebnostjo vitamina C sem pa res prebrala samo v zvezi z rdečo papriko, ne vem, kako je z rumeno …

   Ne, testenin skorajda ne jem – na kruhu, s kuhanim rižem, poleg praženega kuskusa, z jajci na oko … kar tako? 🙂

 • Nika

  Zanimivo. Jaz bi vse, razen humusa, dala na pašto. Aja, ti moram povedati, da je moj recept za humus malce drugačen: čičerika, tahini, korenček, peteršilj, olivno olje, sol, poper, ČČČČČesen. Njama!

  • alcessa

   Itak. Tebe (in še koga) si vedno predstavljam z vencem česna okrog pasu, kako iz hladilnika jemlješ jedi in mrmraš “pa to nima nobenega okusa” in vanje mečeš česen. V humus, skuto, jogurt, marmelado, kikirikijevo maslo … 😈

 • Nika

  O, to pa že ne! Venec česna se nosi na glavi.

%d bloggers like this: