Banana Ice: I love you.

Somewhere in a corner of my kitchen there lives a pot with a Ginger bread spice … I don’t bake for Christmas, but if I did I could use special spices, surely that’s got to be good?

Actually, I use that spice whenever I remember to do it … in vanilla pudding, for example.

Or in banana ice, for which you’d need:

1 overripe banana
some maple syrup (or honey or brown sugar or…)
a generous portion of different ground spices (ginger, cardamom, cloves, cinnamon, allspice, lemon grass …).

Mix it, freeze it, eat it, adore it, it’s that good. I promise.🙂

P1190120


9 responses to “Banana Ice: I love you.

  • Kitty

    Izkoriščam tvoj blog za test, oprosti.

  • matilda

    všeč tale banana mix. kaj pa če jaz to nebi nič zamrznila ampak kar prec pojedla. jutri za zajtrk in poročam. morda en jogurt zraven…

  • jana zf

    Banane so mi kul samo čisto sveže, čvrste in brez pegic, ampak jih jem poredko, ker upočasnijo že tako počasno prebavo … Kot sestavina za pečenje mi niso dišale, dokler nisem poskusila veganskega kruha, zdaj ga delam, ko le utegnem prehitet naše banananjame. Ampak tole se pa bere zanimivo dišeče slastno (všeč so mi domači sladoledi oz. zmrzline oz. karkoli že temu rečeš!).

    • alcessa

      Ena od čudnih stvari, ki jih počenjam zadnje čase, je občasno zajtrkovanje … 1 banane, kaj drugega ne spravim vase. Prezrele bi sicer res bilo mogoče pojesti, vendar se tudi pri nama apetit po bananah drži v mejah (ena, največ dve na dan, pa še to ne vsak dan), čeprav so res dobre. Prej sem kdaj morala gnijoče vreči stran, zdaj pa jih pač speštam in zamrznem. Kar speština bomo temu rekli, hvala za spodbudo😀

%d bloggers like this: