From an atheist’s diary of wasted lifetime … January 26

Dear Marty,

any chance of my getting a refund for having been coaxed to watch something I already knew and didn’t care about? You know, Narcissii Infantilii belefortii do not an exciting research topic make, and the enlightened moths trying to reach the cinema ceiling and looking much like fireflies while doing it were interesting only for a minute. That’s nothing and I do wish I had studied for my economy exam instead, Leo not being my type, either.

Sincerely,

A Non-Blond Slovenian


7 responses to “From an atheist’s diary of wasted lifetime … January 26

 • jana zf

  Oh res? Zdaj pa res ne vem, če bi si še toliko prizadevala za ogled … že tiste tri ure je težko najt ob malem mlekosesu, če pa potem še ni vredno …. sigh

  • alcessa

   Vse je odvisno … jaz si po navadi želim kakšnega svežega pogleda na določene teme, zato mi tudi Black Swan ni bil všeč. Na kaj točno tripajo borzniki, itak vsi vemo, ne vem, zakaj bi to dejansko gledala 3 ure, če me tudi drugače ne zanima preveč. Nadarjeni kopičniki denarja in večni prodajalci megle so za mojo bolj introvertirano dušico zanimivi približno toliko kot argentinski steak: nemščina ima krasen izraz “Fremdschaemen” – sramovati se početja drugih ljudi. To je največkrat edino čustvo, ki me prevzame, ko gledam prodajalce in 3 ure je malce preveč.
   Je pa res, da sem film šla gledat, ker mi je všeč Leo kot igralec (ne kot tip, rada ga gledam le pri opravljanju službe). Čeprav ga je škoda za film, v katerem nič ni resnično smešno, tragično ali pomembno.

 • jana zf

  Tole nemščino znaš pa ti zelo privlačno predstavit, moram rečt 😉 Ja, sama tema je že malo annoying, sploh v tem času, ko … no, navadnemu plebsu ne cvetijo rožice. Tri ure nekega takega preseravanja pa je res že hudo veliko. No, zgodbe ne poznam, tako ne bom sodila, je bila pa pri nas cela hipa zaradi Katarine Čas in njenega preboja in neke kvazi reklame Slovenije … si kaj od tega opazila? 🙂
  Glede na trenutne časovne okvire bo to en film za gledat lepo doma in na obroke … če sploh.

  • alcessa

   Jean Dujardin (sicer kul tip :-)) v eni sceni Katarino vpraša: A ti si potem iz Slovaške ali iz Slovenije? Slovenije, mu pove. Nakar tip prijavi nekaj podobnega kot “No, glavno da si blont.” (pozabila točen stavek). V drugi sceni se eden od pridruženih kriminalcev vrne iz zapora in mu nardijo celo žurko. Leo mu 3-mesečno bivanje ob totalnem molku plača z veliko denarja, ki mu ga prinese Katarina ob vihanju slovenske zastave. Aja, pa izraz “slovenska kurba” pade najmanj enkrat.
   Pred mano v kinu sta sedeli dve noseči Hrvatici – najbrž hvaležni, da v filmu ni hrvaške igralke.

   Drugače pa, točno tako: tudi če se Scorsese in diCaprio rahlo norčujeta iz over the top požrešnosti po kešu in brezveznih statusnih simbolih, je tri ure preveč – dober komik to naredi v dveh stavkih, itak si vsi predstavljamo plitvino, po kateri orjejo tovrstni tipi. Zeh.

   • Bimbo

    Alcessa, pozna se ti, da živiš čisto onkraj slovenskih plotov, ker za te stavke bi te tukaj mnogi pošiljali kar na (virtualno, upam) grmado. Saj veš, super sposoben in izvoljen narod z množico nadodličnikov. Za občutek, na kakšno podlago bi padla tvoja blogokletna ocena:
    http://www.delo.si/zgodbe/sobotnapriloga/katarina-cas-kako-naj-to-normalno-povem-ne-da-bo-zvenelo-hvalisavo.html

    • alcessa

     No, če bi mi šlo za nohte, bi ljubitelje tega filma še vedno lahko potolažila kar s citatom iz filma: konec koncev vsi vemo, da velja: every publicity is good publicity, ali nekako tako. Lahko pa bi potem naslednji dan pokvarila dober vtis, ki sem ga naredila s poznavanjem mehanizmov javnosti, in omenila, da ima lahko vihrajoča slovenska zastava, napis Greetings from Slovenia in kovček nelegalnega denarja kot plačilo kriminalcu določen … pomen? Namig? Bohnedaj: posmeh?

     Kakor koli že, Katarini želim veliko uspeha, zakaj ne bi.

     • Bimbo

      Naslednja “holivudska afirmacija” Slovenije, če nam bo kdaj usojena, bi torej morala slediti vzoru Boratove promocije Kazahstana… 😈

%d bloggers like this: