Our Easter Orgy

deko

sekt

amuse

soup

salat

salsa vege

salad2
kukuruz

date2


8 responses to “Our Easter Orgy

  • Irena

    O, wauw! Dobra si.

  • Techka

    NORO!!!
    A je blo dober tuk tok, koker zgleda?🙂

    • alcessa

      Za velikonočne po navadi prvič v letu poskusiva (no, poskusi :-)) skuhati bolj take sveže, spomladanske zadeve, in vedno paše. Sploh prve koprive so res dobre. Fige bi si lahko prihranila, ker seveda niso imele strašnega okusa, datlji s kozjim sirom, čilijem in čokolado pa so mi bili najbolj všeč🙂

  • Techka

    Od kje pa črpa ideje? Si recepte izmisli sam, al jih kje poišče?
    Pismo, še zdaj se mi cedijo sline…🙂

    • alcessa

      Ah, da ne pozabim, sem mislila narediti zapis, pa mi zmanjkuje časa: če imaš rada bučno seme in bučno olje, lahko vzameš za dve pesti semen (za 2 osebi), ga grobo naseckaš z nožem, popražiš na majhnem ognju (tako, da bo dobro dišalo), vzameš s plošče in dodaš malce bučnega olja (hmm… 1 žlico?) in soli (iz mlinčka ali kar tako), pomešaš, pa dobiš izvrsten dodatek k solatam, siru … Seveda, če ga kaj ostane🙂

  • Techka

    Še to, kaj je na tretji sliki? Belo?

    • alcessa

      Običajen ovčji sir (najbrž feta, čeprav mu niso tako rekli), izrezan z obročem.

      Ne, midva sva srečna lastnika kar nekaj kuharskih knjig, zadnje čase praviloma uporabljava “Vegetarijansko avstrijsko kuharico” – kaj čmo, Avstrijci obvladajo, pa če meso vzameš ven🙂 Ker poleg mesa ne jeva tudi čebule in česna, se improvizacija začne že tukaj, včasih tudi česa nimava …

%d bloggers like this: