Rainbow Cheesecake

cake2

cake3

cake


4 responses to “Rainbow Cheesecake

  • janazf

    Wow, looks amazing! Is the green a pistachio layer? Please, do share the recipe!

    • alcessa

      English original recipe: http://onemorehandbag.blogspot.de/2006/02/ready-steady-cake.html
      Plus: cocoa, beetroot juice, carrot juice, fresh young spinach leaves.

      Slovenski recept: https://alcessa.wordpress.com/2010/04/05/velikonocni-skutni-kolac/

      Maso sem naredila brez soka oz. limone v receptu ter z manj masla (100 g), jo na oko razdelila, pomešala z barvili in na vsako barvno plast v pekaču natresla dovolj gresa, da se naslednja barvna plast ni zlila z njo – po vrsti: 1 – osnovna masa iz recepta s kakavom in sokom rdeče pese, 2 – s sokom rdeče pese (in ostanki kakavove mase na stenah sklede), 3 – s korenčkovim sokom in ostanki prejšnje mase (ki se jih ni dalo na hitro postrgati s sklede za mešanje), 4 – svežo mlado špinačo (noup, k okusu ne prispeva prav nič), na vrh sem dala ostanke mase s kakavom, ki sem jo shranila v ta namen, in nebarvano maso, ki sem jo vsa škrta postrgala s sklede. Pečeni in ohlajeni kolač sem premazala z jabolčno mezgo (Sirop de Liège) in potresla z lešniki, da bolje zgleda🙂

      Naslednjič bom poskusila dodati še večjo količino barvil (razen kakava) in obvezno borovnice. Drugače pa je kolač dokazano dober, ker sva ga pojedla v 2 dneh. (jep, na 1. maj nisem kuhala, samo kolač sva jedla – a ni Marija Antonija rekla …?😳 )

  • janazf

    Uau! Sliši se zakomplicirano, ampak efekt je super – pa ravno skuto imam v hladilniku za porabit! Hvala za podrobnejša navodila! Bom poročala!😉

    • alcessa

      Ni komplicirano, obljubim: iz velike sklede vzameš nekaj mase in jo daš v manjšo skledo. Dodaš barvilo in obarvano maso izliješ v pekač. Iz velike sklede vzameš naslednjo porcijo osnovne mase in jo daš v manjšo skledo (z ostanki prejšnje, če se jih ni dalo odstraniti). Primešaš barvilo, prejšnjo plast v pekaču potreseš z malce zdroba in priliješ novo plast. Potem iz velike sklede vzameš …🙂

%d bloggers like this: